maandag 2 juli 2012

dag 6

Ze groeien, drinken, slapen, groeien, drinken, slapen, groeien, drinken, slapen en dus laten we ze dat zoveel mogelijk doen en storen ze niet. Af en toe aaien we ze terwijl ze slapen en Amber wordt veel gekroeld en krijgt te horen hoe goed ze het doet!
Deze fase is heel belangrijk, die rust. Ze hebben hun oogjes nog dicht alsof ze daarmee ook aangeven "laat ons met rust, we slapen". De tijd dat ze gaan onderzoeken en leren komt nog en snel genoeg. Nog 4 dagen en de oogjes gaan open. Ze zullen vanaf dan steeds meer eventjes wakker zijn en rondkijken.

Er gebeurde nog iets onverwachts vanmorgen. We waren allemaal beneden en ineens hoorde ik een soort gejank of gehuil en kon het niet goed plaatsen. Ik rende gauw naar boven en het bleek Bobbie te zijn, ons jongste hondje van bijna 1. Hij was naar de voerbakjes geslopen die in de vensterbank staan schuin beneden het nest van Amber. Hij had er al een leeg gegeten keek waarschijnlijk nietsvermoedend over de rand van de doos. Amber werd woest en ik zag haar toen ik bovenkwam met dikke staart, opgezette haren en uitgestoken nagels achter Bobbie aan rennen. Ze had hem flink te pakken genomen en flink laten schrikken. Hij zal het niet nog eens in zijn hoofd halen om bij Ambers nest in de buurt te komen. Cindy mag daarentegen wel in de buurt komen, maar Amber is dan ook met Cindy opgegroeid van kitten af aan en is heel vertrouwd met Cindy. Bobbie is in Ambers ogen nog een wilde roekeloze pup die je goed in de gaten moet houden. ;)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten